BİYOLOJİK VE ÇEVRE ÖRNEKLERİNDEKİ MOLİBDEN'İN ÖNDERİŞTİRMEDEN SONRA ATOMİK ABSORPSİYON SPEKTROFOTOMETRESİ İLE TAYİNİ - YIĞMATEPE, ERGÜL (Fırat Üniveristesi, 2003)
Bu çalışmada aktif karbon üzerinde Mo'in zenginleştirilmesi için PAN, PAR, oxine ve Kupferron gibi ligandlar denendi. Kupferron kullanılmasıyla %82Mik bir verim elde edildi. Süt ve süt tozu örneklerindeki Mo tayinleri optimize edilen bu zenginleştirme metoduyla yapıldı. Toprak ve sebze örneklerindeki Mo düzeyleri ise direk AAS ölçümleriyle tayin edildi. Katı örneklerindeki Mo Eonsantrasyonları sırasıyla bahçe toprağı ve kömür külü olmak üzere 0,1 8-2295 mg/kg aralığında bulundu. Sebze örneklerindeki Mo düzeyleri sırasıyla sarımsak yaprağı ve soya fasulyesi olmak üzere 0,07-5,5 mg/kg aralığında bulundu. Anahtar kelimeler : Molibden, Toprak, Bitki, Biyolojik Örnekler, Atomik absorpsiyon spektrometresi. IX

In this study, PAN, PAR, oxine and Cupferron were examined for the enrichment of Mo on the activated carbon. It is observed that the recovery of 82% was achieved when cupferron was used. Mo concentrations in milk and milk powder were determined by using the optimized enrichment method. Mo levels in soil and vegetable samples were determined by direct AAS measurements. Mo concentrations in solid samples were found in the range of 0,18-2295 mg/kg for garden soil and charcoal ash, respectively. Mo levels in vegetable samples were found in the range of 0,07-5,5 mg/kg for garlic leaves and bean respectively. Key Words: Molybdenum, Soil, Plant, Biological Samples, Atomic Absorption Spectrometry. X
Determination of molybdenum in biological and environmental samples by atomic absorption spectrophotometry after preconcentration
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry