Hazar Gölünü besleyen büyük derelerin taşkın hidrograflarının belirlenmesi - Kaya, Nihat; Öztürk, Mualla (My University, 2002)
Bu çalışmada, Hazar Gölünü besleyen yedi adet büyük derenin birim ve taşkın hidrografları tespit edilmiştir. Bu dereler üzerinde hidrolik yapıların planlanması durumunda, taşkın hidrograf analizlerinin doğru olarak tespiti, oldukça önem taşımaktadır. Mockus ve DSİ Sentetik Metodları ile bu derelere ait birim hidrograflar tespit edilmiş, daha sonra her iki sentetik metod sonuçlan birbiriyle karşılaştırılmıştır. Gumbel Dağılımı yardımıyla da 25 ve 100 yıllık taşkın debileri saptanmıştır. Elde edilen bu sonuçlar yardımıyla projede kullanılması gereken değerler belirlenmiştir.
Keywords: Su Kaynakları; Çevre Mühendisliği; İstatistik ve Olasılık