Elazığ Abdullahpaşa mahallesi gürültü düzeyinin araştırılması - Ekinci, Cevdet Emin; Bulut, Tuğba; Güler, Çiğdem (My University, 2005)
Bu çalışmada; Elazığ Abdullahpaşa Mahallesi'ndeki mevcut çevresel gürültü düzeyi araştırılmıştır. Yapılan ölçümlerde gürültü düzeylerinin Gürültü Kontrol Yönetmeliğine göre yüksek olduğu görülmüştür. Ayrıca incelenen siteler gürültü kaynağı dikkate alınmadan yönlendirilmiştir. Binaların yönlendirilmesi bakımından tamamı zayıf çözümdür. 60-90 dB arasında gürültü oluşumuna neden olan bu sitelerde ikamet edenlerde \"yorgunluk boyutu\" düzeyinde bir algılama oluşmaktadır.
Keywords: Akustik; Kentsel Çalışmalar