HALKA AÇILMA POLİMERİZASYONUYLA ?- KAPROLAKTONUN MODİFİYE POLİSTİREN İLE İKİ KOLLU GRAFT KOPOLİMERİNİN SENTEZ VE KARAKTERİZASYONU - YILMAZER, EZGİ (Fırat Üniveristesi, 2015)
Bu çalışmada, önce 4-klormetil stiren'in dietanolamin ile modifikasyonu gerçekleştirildi. Modifiye stiren monomeri, stiren ile serbest radikalik yolla bir seri kopolimerleri hazırlandı. Serbest radikal kopolimerizasyonu 60?C de 1,4-dioksan çözücü ortamında AIBN başlatıcısı ile gerçekleştirildi. FT-IR ve NMR ile Karakterize edilen dihidroksil gruplu stiren kopolimeri Sn(Oc)2 ortamında ?-kaprolakton'un halka açılma polimerizasyonundan graft kopolimeri sentezlendi. Kopolimerizasyonda monomer dönüşüm yüzdesi 1H-NMR tekniğiyle belirlendi. Molekül ağırlığı ve molekül ağırlığı dağılımı GPC ile ölçüldü. Kopolimer ve graft kopolimerlerin termal davranışları DSC ve TGA teknikleriyle araştırıldı. Sonuçlar karşılaştırıldı ve tablolar halinde sunuldu. Bir graft kopolimerin termal bozunmasına yönelik aktivasyon enerjisi hesaplandı. Polar gruplar taşıyan kopolimer sisteminin dielektrik sabiti, dielektrik kayıp faktörü gibi dielektrik davranışları da impedans analizörle ölçüldü. Ölçümler sabit sıcaklıkta frekansa bağlı olarak araştırıldı. Anahtar Kelimeler: Serbest Radikal Polimerizasyonu, Termal Özellikler, Dielektrik Özellikler;

In this study, 4-chloromethyl styrene was performed before the modification with diethanolamine. A series of copolymers was prepared by free-radical method styrene monomer and styrene. Free radical copolymerization was performed in presence of 1,4-dioxane with AIBN initiator at 60°C. The graft copolymer of ?-caprolacton and styrene with dihydroxyl side group was synthesized by ring opening polymerization in presence of Sn(Oc)2. The copolymer conposition was determined by 1H-NMR. The molecular weight and molecular weight distribution were measured by GPC. The thermal behavior of all copolymer and graft copolymer were measured by 1H–NMR technique. The results were compared with each other and submitted as tablo. The dielectric constant and dielectric loss factor bearing polar groups was investigated by impedance analyzer. The measurements were investigated as a function of temperature at constant frequence. Key Words: Free Radical Polimerization, Thermal Properties, Dielectric Properties
By ring opening polymerization of ?- caprolacyone modified polystyrene with two arms graft copolymers of synthesis and characterization
Keywords: Kimya