SINIRLI KOMPAKT RİEMAN MANİFOLDLARI - POLAT, MESUT (Fırat Üniveristesi, 2007)
Bu çalışma dört bölüm halinde düzenlenmiştir.Birinci bölümde bazı temel tanım ve teoremler verildi.kinci bölümde; kompakt manifoldların karakteristik değerleri araştırıldı.Üçüncü bölümde; Sn+1 küresinde minimal hiperyüzeyin karakteristik değeriincelendi.Dördüncü bölüm; çalışmanın orijinal kısmıdır. Bu bölümde; hiperyüzeyler içinbirinci karakteristik değer tahmini üzerine teoremler ifade ve ispat edildi.Anahtar Kelimeler: Sınırlı Riemann manifoldu, Karakteristik değer.
Compact Riemanian manifolds with boundary
Keywords: Matematik