TAMİR EDİLEBİLİR ARDIŞIK N-DEN K-ÇIKIŞLI F SİSTEMİNİN İNCELENMESİ - ÖZDOĞAN, ABDULLAH (Fırat Üniveristesi, 2017)
Ardışık n-den k-çıkışlı F sistemi n tane bileşenden oluşan ve ancak n tane bileşenden ardışık olarak en az k tanesi arızalandığı zaman arızalanan bir sistem olarak tanımlanır. Ardışık n-den k-çıkışlı F sistemi ile ilgili diğer özel bir sistem türü ise ardışık n-den k-çıkışlı G sistemidir. Ardışık n-den k-çıkışlı G sistemi ise n tane bileşenden oluşan ve ancak ardışık olarak en az k tanesi çalışır durumda olduğu zaman çalışan bir sistem olarak tanımlanır. Ardışık n-den k-çıkışlı sistemlerde eğer sistemi oluşturan bileşenler tamir edilebilir ise bu durumda sistem tamir edilebilir ardışık n-den k-çıkışlı sistem olarak adlandırılır. Bu çalışmada tamir edilebilir ardışık n-den k-çıkışlı F sistemini inceleyeceğiz ve sistemin doğrusal ve dairesel olduğu durumlar için herhangi bir t zamanındaki güvenirliliğini belirlemeye çalışacağız.

The consecutive k-out-of-n:F system is defined as a system which consists of n components such that the system breakdowns if and only if at least k consecutive components fail. Another special type of system related to the consecutive k-out-of-n:F system is the consecutive k-out-of-n:G system. A consecutive k-out-of-n:G system is an ordered sequence of n components such that the system works if and only if at least k consecutive components work. If we consider that components are repairable, then consecutive k-out-of-n systems are called a repairable systems. In this study, we will examine the repairable consecutive k-out-of-n:F system and try to determine its reliability at any time t for situations where the system is linear and circular.
Investigation of the repairable consecutive k-out-of-n: F system
Keywords: İstatistik