Saldırı tespit ve engelleme araçlarının incelenmesi - Baykara, Muhammet; Das, Resul (My University, 2019)
Teknolojik gelişmelerle birlikte, yaşanan sayısal bilgi çağında bilgi güvenliğinin önemi gün geçtikçeartmaktadır. Kişi, kurum ve kuruluşlar açısından bilginin saklanması ve mahremiyetinin korunupistenildiğinde sadece yetkili kişiler tarafından erişilebilir olmasının garanti edilmesi oldukça önemlidir. Bilgisistemlerinde güvenliğin sağlanması için birçok farklı çalışma yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Buçalışmada bilgi güvenliği sistemlerinin vazgeçilmez araçlarından biri olan STS (Saldırı Tespit Sistemi)araçları ayrıntılı bir biçimde incelenmiştir. Yapılan kapsamlı inceleme sonucunda, bu güncel araçlar verikaynağı, mimari yapı, çalışma zamanı gibi kriterlere göre sınıflandırılmıştır. Ayrıca, saldırı tespit yöntemi vesaldırı tespit sistemi türüne göre karşılaştırılmıştır.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği