Kurşun (II), demir (III) ve kadmiyum (II) iyonlarının hava ile karıştırmalı kolonda S.leibleinii ve R.arrhizus'a adsorbsiyonu - Özer, Ayla; Özer, Dursun; Ekiz, H. İbrahim; Kutsal, Tülin; Çağlar, Arif (My University, 1996)
Kurşun(ll), demir(lll) ve kadmiyum(ll) iyonlarının S.leibleinii ye R.arrhizu&a adsorbsiyonu hava ile karıştırmali bir kolonda araştırılarak; 30 °C ve elde edilen optimum pH değerlerinde Freundlich ve Langmuir adsorbsiyon izotermleri geliştirildi. Deneysel sonuçlar her iki mikroorganizma için demir(Ill) iyonlarının adsorbsiyon kapasitesi ve verim değerlerinin kadmiyum(II) ve kurşun(ll) iyonlarının adsorbsiyon kapasitesi ve verim değerlerinden yüksek olduğunu gösterdi.
Keywords: Biyoloji; Kimya; Uygulamalı; Çevre Bilimleri; Çevre Mühendisliği