TUVA TÜRKÇESİNDE PEKİŞTİRME EDATLARI - İpek, Birol (My University, 2016)
Bu çalışmada Tuva Türkçesinde kullanılan pekiştirme edatları ele alınmıştır. Çağdaş Türk lehçeleri içinde pekiştirme edatlarının yaygın kullanıldığı lehçelerden biri de Tuva Türkçesidir. Anlamı kuvvetlendirmek, yanlış anlaşılmaları önlemek için çeşitli edatlar pekiştirme işlevinde kullanılmaktadır. Çalışmada daha çok dilciler tarafından kabul edilen pekiştirme edatlarına yer verilmiştir. Bu edatlar, örnek cümleler ile tanıklanmıştır. Çalışmada \"aan, ale, areyne, baza, be, bezin, bolgay, boor, çaa, çadavas, çe, çerle, çügle, daan, -dır, eves, ınçaş, ışkaş, ıynan, irgi, iyik, iyin, key, la, magat çok, ooda\" olmak üzere toplam 26 pekiştirme edatına yer verilmiştir. Örnek metin içinde kullanılmayan pekiştirme edatlarına ise yer verilmemiştir
Keywords: Dil ve Dil Bilim