THE POLARIZATION OF THE CHARACTERIZATION WAVE FOR IONOSPHERE PLASMA - HASAN, HASAN SAEED (Fırat Üniveristesi, 2021)
Bu tezde , tüm mevsimler için karakteristik dalganın (Dz = 0) polarizasyonunun büyüklüğünü, ekvatoral anomali bölgesinde (- 300 S ve 300 N) düşük enlemlerde, göz önüne alınan (390,410,450,500,550 ve 600 Km) yükseklikler için Dünya'nın manyetik alanının gerçek geometrisini kullanarak araştırır. Ekvator anomalisinin meydana geldiği enlemlerde karmaşık bir yapıya sahip olan karakteristik dalganın sanal kısmı, elektron yoğunluğundaki değişime bu enlemler için çarpıcı bir benzerliğe sahiptir ve gerçek kısım ise, tüm mevsimler için kırılma indisinin enlemle değişmesi ile benzerlik göstermektedir( 12.00-24.00LTiçin

In this thesis investigates on the magnitude of polarization of characteristic wave (Dz=0), for all seasons by using the real geometry of the Earth's magnetic field for the selected altitudes (390,410,450,500,550 and 600 Km) in the equatorial anomaly region at low latitudes (-300 S and 300 N). The part of imaginary of the characteristic wave having a complex structure in latitudes where equatorial anomaly occurs it has a dramatically resemblance to the change of electron density and the real part has been similarity showing with the change with latitude of refractive index for all seasons for 12.00-24.00LT.
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği