HÜSNÜ AŞK'TA SEMBOLiK ANLATlM - Doğan, Ahmet (Fırat University, 2004)
Tasavvufı- sembolik bir eser olan Hüsn ü Aşk, Şeyh Galib'in şiir dilini kullanmadaki üstün becerisi ve eserdeki anlam derinliğiyle edebiyat dünyamız içerisinde oldukça kıymetli bir yer edinmiştir. Bu kıymetin oluşmasında ona tefekküri bir boyut kazandıran tasavvufun ve bu boyutu ifade imkanı sunan sembolik dilin büyük bir önemi olduğu da muhakkaktır. Mistik bir tecrübenin anlatıldığı Hüsn ü Aşk, yoğun sembol kullanımıyla üç boyutlu bir resmi andınr. Üç boyutlu resmin derinliğinde yatan anlam gibi, Hüsn ü Aşk'ta da simge değerlerin gerisine gizlenen bir dünya vardır. Eserin ifade ettiği gerçekiere ulaşmak için sembollerin sonsuza uzanan atıf ve çağrışımlannı ortaya koymak gereklidir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları