Spor kulüplerinin yönetim modellerinin değerlendirilmesi - Devecioglu, Sebahattin; Çoban, Bilal; Karakaya, Yunus Emre (My University, 2011)
Toplumsal yaşantıda insanların sportif etkinlik ve hizmet beklentileri önemli ölçüde spordakitemel örgütlenme birimleri olan spor kulüplerinden karşılanmaktadır. Spor kulüpleri, toplumsalçevreden bir takım girdileri alıp işleyerek enerjiye dönüştüren ve sonuçta yine çevreye veren açıksistemlerdir. İnsanların bir amaç ve hedef etrafında toplandığı, toplumun sosyal kültürel ve ekonomikihtiyaçlarına cevap verecek nitelikler taşıyan, insanların toplumsallaşmasında ve sosyalleşmesinde çokönemli bir yere sahip olan özellikler taşımaktadır. Sporun toplumsal hayatta sosyal rolünün ön planaçıkmasında, toplumla bütünleşmesinde ve esnek bir yapıya sahip olmasında spor kulüplerinin işlevi siviltoplum örgütleri kadar önemlidir. Bu çalışmada, Avrupa’da ve Türkiye’de farklı yapılara sahip sporkulüplerinin yönetim modelleri, yasal mevzuatlar çerçevesinde betimsel olarak değerlendirilerek,Türkiye’deki spor kulüpleri için öneriler geliştirilmeye çalışılmıştır.
Keywords: Kamu Yönetimi; Spor Bilimleri