An investigation of electronic spectrums of disordered and quasicrystal systems in two dimensions - Tatar, Cengiz; Yıldız, A. Kadir; Göğtaş, Fahrettin (My University, 2001)
Bu çalışmanın amacı, belirli açılarda yayılan k-dalga vektörüne göre iki-boyuttaki bir quasikristalin ve düzensiz sistemin elektronik spektrumlarının davranışını araştırmaktır. Özellikle, sıkı-bağ yaklaşımına dayanan farklı bir yaklaşımla elde edilen elektronik spektrum fonksiyonunun $(\\rho(k,E))$, dalga vektörünün yayılma doğrultusuna göre değişimi araştırıldı. Yapılan hesaplamalar, elektronik durum yoğunluğunun dalga vektörünün yayılma doğrultusuna bağlı olarak değişime uğradığını gösterdi.
Keywords: Fizik; Katı Hal