KENDİLİĞİNDEN YERLEŞEN HARÇTA ÖĞÜTÜLMÜŞ POMZA KULLANIMININ DONATI ADERANSINA ETKİSİ - ŞAŞTIM, MUHAMMET VEYSEL (Fırat Üniveristesi, 2016)
Gerçekleştirilen deneysel çalışmada mineral katkı olarak öğütülmüş pomza tozu (ÖPT) ile üretilen kendiliğinden yerleşen harçların (KYH) aderans dayanıma etkisi araştırılmıştır. Bu kapsamda %7, %12, %17, %22, %27 ÖPT ikameli karışımlar olmak üzere kontrol harcıyla birlikte 6 seri harç numuneleri üretilmiştir. Toplam 54 adet 40x40x160 mm ile 18 adet 150x150x150 mm harç numuneleri hazırlanmış ve farklı kür sürelerinde şehir şebeke suyunda bekletilmiştir. Tüm harç numunelerinin farklı kür sürelerinde eğilmede çekme dayanımları ve basınç dayanımları ölçülmüştür. Aderans dayanımı için 150x150x150 mm'lik numuneler çekip çıkarma deneyine tabii tutulmuşlardır. Çalışma sonucunda standart küre maruz harçlarda en yüksek aderans dayanımına %12 ÖPT içeren harç numunesinin sahip olduğu belirlenmiştir. 28 günlük basınç dayanım değerleri ile aderans dayanım değerlerinin sonuçları arasında paralellik olduğu görülmüştür.

In performed experimental study, performances of self compacting mortars (KYH) producted with milled pumice powder (ÖPT) used as mineral additives the bond strength were investigated. In this context, substituted with 7%, 12%, 17%, 22%, 27% ÖPT mixtures and control mortar, total of 6 series trout samples were produced. A total of 54 pieces of 40 x 40 x 160 mm and 18 pieces 150 x 150 x 150 mm mortar specimens prepared and with different curing periods allowed to stand in city water. For all cure specimens, flexural strength and compressive strength of mortar samples at different curing periods were measured. For the bond strength, 150 x 150 x 150 mm specimens were applied pull out test. As a result of study, substituted with %12 ÖPT samples determined as has highest the bond strength to standard curing procedures within all mortar samples. As a result of this study, 28 days compressive strength values and the bond strength values was as same as observed.
Effect on bond of reinforcing bars milled pumice uses of self compacting mortar
Keywords: İnşaat Mühendisliği