Sıkıştırılmış asfalt betonun bitüm yüzdesinin tayini - Namlı, Remzi (My University, 2005)
Bu çalışmada Marshall ve Superpave Tasarım Metodları'na göre hazırlanmış asfalt beton numunelerinin ekstraksiyonu yani ayrıştırma deneyi yapılmıştır. Numuneler hem katkısız hem de katkılı bitümle hazırlanmıştır. Sıkıştırılmış numunelere daha sonra Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Araştırma Laboratuvarı'nda ayrıştırma deneyi uygulanmıştır. Deney sonucunda her iki metod için agrega gradasyonu bakımından en büyük farklılık 1.18 mm ile 2.36 mm elekler arasında olmuştur.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; İnşaat ve Yapı Teknolojisi; Mühendislik; Kimya