Öğretmen Adaylarına Göre Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Tasarım Dersi - Kuloğlu, Ayşenur (Fırat University, 2019)
Bu çalışmanın amacı  öğretmen adaylarının “öğretim teknolojileri ve materyal tasarım dersi”ne ilişkin görüşleri belirlemek ve bu derste karşılaştıkları durumları belirlemektir. Araştırmanın çalışma grubunu 2017-2018 öğretim yılında Fırat üniversitesi eğitim fakültesi Sınıf öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği ve Okul öncesi öğretmenliğinde öğrenim gören toplam 75 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Araştırmada nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Veriler araştırmacı tarafından hazırlanan   yarı yapılandırılmış görüşme formu ile toplanmıştır. Elde edilen verilerde içerik analizi ile çözümlenmiştir. Çalışma sonuçlarına bakıldığında;  öğretmen adaylarının büyük bir çoğunluğu öncelikli olarak  hazırlanacak materyallerin öğrencilerin dikkatini çekmesi gerektiğini,  materyal hazırlamak için alınacak malzemelerin fiyatlarının  uygun olmasını, hazırlanmış olan materyallerin dayanıklı olmasını en fazla dile getirilen  görüşler arasındadır.  Ayrıca öğretmen adaylarının materyal hazırlarken grup oluşturması veya bireysel olarak çalışma isteği öğrenci ve öğretim üyesinin ortak kararı ile verilmedir. Yapılan materyal daha sonra tekrardan kullanılabilmesi için gerekli izinler alındıktan sonra okullara hediye edilebilir. Ayrıca Öğretmen adaylarının derse yönelik motivasyonları artırmak için yapmış oldukları materyaller dönem sonunda sergilenebilir.