Uygulamalı Coğrafyada Suç Haritaları II: Suç Harita Tipleri - Karakas, Erdal (My University, 2005)
Günümüzde bir çok bilim dalı tarafından yapılan suç çalışmalarında suç haritaları yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bilim dalı ve çalışmanın özelliğine göre çeşitli tipte üretilen suç haritalarının tipi, çalışmasahası ve buna bağlı olarak temin edilen veri kaynağının değişimi nedeniyle farklılaşmaktadır. Suç haritalarının çiziminde asıl amaç suçun oluştuğu ve geliştiği alanlar arasındaki ilişkilerin ortaya çıkarılması ve analiz edilmesidir. Analiz işlemi çerçevesinde alanda meydana gelen suçların artış, azalış, dağılış ve arazi kullanımıyla ilgili çeşitli bağlantıları değerlendirilir. Bu çalışmada suç harita tiplerinden örnekler verilerek olumlu ve olumsuz yönlerinin değerlendirilmesi yapılacak ve hangi tür veri ile ne tür bir harita çizilebileceği açıklanmaya çalışılacaktır.
Keywords: Kriminoloji ve Ceza Bilimi; Coğrafya