GARZAN BARAJ GÖLÜ (BATMAN) ALGLERİ - DALMİŞ, RAMAZAN (Fırat Üniveristesi, 2015)
Bu çalışmada Garzan Baraj Gölü alglerinin belirlenmesi amacıyla 4 istasyon seçilmiş ve bu istasyonlardan Aralık 2013- Mayıs 2014 tarihleri arasında fitoplankton ve fitobentoz örnekleri aylık periyodlarla alınarak incelenmiştir. Araştırma süresince Bacillariophyta' ya ait 25,Cyanophyta' ya ait 2, Chlorophyta' ya ait 2 ve Euglenophyta' ya ait 1 olmak üzere toplam 30 takson belirlenmiştir. Ayrıca araştırma süresince gölün su sıcaklığı, elektriksel iletkenlik, pH, tuzluluk, çözünmüş oksijen, toplam sertlik, organik madde ve silisyum değerleri kaydedilmiştir. Garzan Baraj Gölü bentik ve planktonik diyatomeleri içinde en yaygın olan diatome genusları Navicula, Nitzschia, Cymbella ve Gomphonema olmuştur. Bentik ve planktonik topluluk içinde kaydedilen alglerin takson sayıları birbirine yakın olmuştur. Planktonik ve bentik alglerin değişimleri suyun bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri ile birlikte incelenmiştir.

In this thesis, species composition of algae occurring in phytoplankton and phytobenthos and their seasonal variations were studied at 4 stations on Garzan Dam Lake between December 2013 and may 2014. Sampling was performed monthly. Water temperature, electrical conductivity, pH, salinity, dissolved oxygen, total hardness, organic matter and silica were measured in research period. During the study, a total of 30 taxa belonging to Bacillariophyta (25 taxa), Cyanophyta (2 taxa), Chlorophyta (2 taxa) and Euglenophyta (1 taxon) were identified. Navicula, Nitzschia, Cymbella and Gomphonema species were most common diatoms in both phytoplankton and phytobenthos associations in Garzan Dam Lake. Number of algal taxa were almost similar in both phytoplankton and phytobenhos. Planktonic and benthic algae at stations were studied with physical and chemical parameters.
Algae of Garzan Dam Lake (Batman)
Keywords: Su Ürünleri