Transcranial Doppler kullanılarak beyin ödemli bir hastaya HFD ve WAVELET metodlarının uygulanması ve karşılaştırılması - Hardalaç, Fırat; Öktem, İ. Suat; Güler, İnan (My University, 2000)
Bu çalışmada temporal bölgeden alınan 18 hastaya ait Doppler işaretleri16 bitlik bir ses kartı yardımıyla kişisel bir bilgisayara aktarılmıştır.HFD (Hızlı Fourier Dönüşümü) ve WAVELET metodu , Doppler fark frekansı işaretinin spektrumunu zamanla değişimini gösteren sonogramları elde edebilmek için kullanılmıştır.Kaydedilen Doppler işaretlerinin spektrum analizleri yapılarak elde edilen sonuçlar tıbbi açıdan incelenmiş ve kullanılan sinyal analizi metodlarının karşılaştırmaları yapılmıştır.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Nörolojik Bilimler; Radyoloji; Nükleer Tıp; Tıbbi Görüntüleme