Hemiagenesis of left thyroid lobe: Ultrasonography findings and review of the literature - Koç, Mustafa; Ayar, Ahmet; Serhatlioğlu, Selami (My University, 2009)
Tiroid hemiagenezisi nadir görülen konjenital bir anomalidir. Olguların çoğu eşlik eden bir tiroid hastalığı ile tanınır. Ultrasonografi, tiroid hastalıklarının teşhisinde başvurulacak ilk radyolojik modalitedir. Biz bu yazıda, yetişkin bayan olguda saptanan tiroid sol lob hemiagenezisinin ultrasonografi ve sintigrafi bulgularını sunduk ve bu nadir konjenital anomali ile ilgili literatürü gözden geçirip eşlik eden patolojileri tartıştık.
Keywords: Kadın Hastalıkları ve Doğum; Genel ve Dahili Tıp