Babalarından Hadis Rivayet Edip Semalarında İhtilaf Eden Raviler: Sahabe Çocukları Örneği - Shamsaldeen, Jasmyeh (Fırat University, 2020)
Bu araştırma, aktarım zincirine giren “süreksizlik” terimini sözlü olarak bir kenara atıyor ve hükümünü açıklıyor. Özellikle sahabe oğullarının babaları hakkında anlattıkları. İlgili bir roman mı yoksa kesintiye neden olan bir roman mı? Ve rivayetleri babalarından farklı olan sahabelerin haberlerinden alimlerin rivayetlerle ilgili sözlerinin incelenmesi. Bu rivayetlerin en doğru ifadesi, bağlantısız mı yoksa bağlantılı anlatılar mıdır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları