Modüler Öğretime İlişkin Bir Tutum Ölçeğinin Geçerlik ve Güvenirliği - Gömleksiz, Mehmet Nuri (My University, 2002)
Bu çalışmada öğrencilerin İngilizce dersinde uygulanan modüler öğretim yaklaşımına ilişkin görüş ve tutumlarını ölçecek geçerli ve güvenilir bir ölçek geliştirmek amaçlanmıştır. Bunun için beşli Likert tipi \"Modüler Öğretimi Değerlendirmeye İlişkin Tutum Ölçeği\" geliştirilmiştir. Ölçek geliştirilirken ilgili literatürden, öğrenci görüşlerinden ve uzman yargısından yararlanılmıştır. Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi birinci sınıflarda okuyan ve İngilizce dersinin modüler öğretim yaklaşımına göre işlendiği öğrencilerden elde edilen veriler faktör analizi yöntemi kullanılarak değerlendirilmiştir. Yapılan analiz sonucunda, 29'u olumlu, 7'si olumsuz toplam 36 madde seçilmiş ve ölçeğin Cronbach Alpha güvenirlik katsayısı .94 olarak bulunmuştur. Ölçek altı alt boyuta ayrılmış ve her bir alt boyutun güvenirlik katsayısı da .70'in üzerinde belirlenmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları