Keban Baraj Gölü' nden avlanabilen balık türlerinde iç paraziter hastalıkların incelenmesi - Dörücü, Mustafa; Ispır, Ünal (My University, 2005)
Bu çalışmada, Keban Baraj Gölu'nden avlanan balık türlerinde iç parazitlerin dağılımı incelendi. Farklı sayıda, Acanthobrama marmid, .Barbus esocinus, Barbus xanthopterus, Capoeta trutta, Capoeta capoeta umbla, Chalcalburnus mossülehsis, Condrostaoma regium, Cyprinus carpio ve Leuciscus cephalus türlerine ait balıkların iç parazitler yönünden incelenmesi sonucu 5 tür parazite rastlandı. Bu parazit türlerinin; Khawia armeniaca, Neoechinorhynchus rutili, Diplostomum sp., Bothriocephalus gowkongensis ve Ligula intestinalis olduğu teşhis edildi.
Keywords: Balık avlama; Keban Baraj Gölü; balık; parazitler; endoparazitler