SIĞIR VEBASI VİRÜSÜNÜN HEMAGLUTİNİN PROTEİNİNE KARŞI MONOKLONAL ANTİKORLARIN ELDE EDİLMESİ VE KARAKTERİZASYONU - GÜLAÇTI, İREM (Fırat Üniveristesi, 2002)
Bu çalışmada, sığır vebası virüsünün (RPV) hemaglutinin proteinine (H) karşı monoklonal antikor (MAk)'ların üretimi ve bu antikorların karakterizasyonları rapor edildi. Bu amaçla, ilk olarak, RPV'nin aşı suşuyla (RBOK) hiperimmunize edilen farelerin dalak hücreleriyle myeloma hücreleri (FO) polietilen glikol yardımıyla füzyona sokuldu. Hibrid hücrelerin seleksiyonları hipoksantine-aminopterin-timidin (HAT) içeren hücre kültür vasatında gerçekleştirildi. Sığır vebası virüsüne karşı antikor salgılayan hibrid hücre kuyucuklarının seçimi enzyme linked immunosorbent deneyi (ELISA) ile yapıldı. Limiting dilusyon işlemi sonucunda tek hücre klonuna ait antikorlar (MAk) elde edildi. En son olarak, Vestern blot deneyi ile H proteinine karşı antikor salgılayan klonlar belirlendi ve bu klonlara ait antikorların alt tipleri ve nötralizasyon etkileri gibi bazı özellikleri karakterize edildi. Anahtar kelimeler: Sığır vebası virüsü, monoklonal antikor, hemaglutinin proteini

In this study, production and characterization of monoclonal antibodies (Mabs) against heamagglutinin protein of rinderpest virus (RPV) was reported. For this purpose, initially, splenocytes from mice hyperimunized with RPV- RBOK and myeloma cell line (FO) were fiised by polyethylene glycol. For the selection of hybrid cell lines, the cell culture media containing hypoxanthine- aminopterin-thymidine (HAT) was used. An ELISA was carried out to select hybrid cell line producing antibodies against RPV. After limiting dilution procedure, Western blot method was used for determination of anti-H Mab. These antibodies were characterized for certain properties such as sub-type and neutralization affect. Key words: Rinderpest virus, monoclonal antibody, heamagglutinin protein
Production and characterization of monoclonal antibodies against heamagglutinin protein of rinderpest virus
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Veteriner Hekimliği; Veterinary Medicine