HAZAR GÖLÜ'NÜN SİVRİCE İLÇESİ YERLEŞİM MERKEZİ KIYISININ EPİFİTİK ALGLERİ - BAŞBAY, İLHAN (Fırat Üniveristesi, 2016)
Bu çalışmada Elazığ' ın Sivrice İlçesinde bulunan Hazar Gölü'nden Nisan - Eylül 2014 tarihleri arasında üç istasyondan alınan makrofit örneklerindeki epifitik diyatomeler bazı fiziksel ve kimyasal parametrelerle birlikte araştırılmıştır. Bu araştırma süresince epifitik diyatomelere ait toplam 45 takson kaydedilmiştir. Çalışma süresince Nitzschia (6 tür) ve Navicula (5 tür) hem en fazla türle temsil edilen hem de epifitik diyatome topluluğu içerisinde ortaya çıkış sıklıkları ve oluşturdukları populasyonların büyüklüğü bakımından en önemli diyatomeler olmuşlardır

In this study, the epilithic diatoms in the macrophyt samples collected from two stations in Hazar Lake in Sivrice district, Elazığ Province from April 2014 to September 2014 were researched along with certain physical and chemical parameters. Throughout the study, 45 taxa of epiphytic diatoms were recorded in total. Nitzschia (6 species) and Navicula (5 species) were the diatoms that were represented with the highest number of species and were also the most important diatoms in terms of frequency of appearance and population sizes within the epiphytic diatom community during the study period.
Epiphytic algae of Hazar Lake Sivrice city center shore
Keywords: Su Ürünleri