İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETİMİNDE KARŞILAŞILAN SORUNLARIN ÖĞRETMEN PERFORMANSINA ETKİLERİ (ERZURUM İLİ ÖRNEĞİ) - KANSU, MELTEM (Fırat Üniveristesi, 2011)
Fen bilgisi eğitiminde temel amaç; kişinin kendisini, doğasını ve çevresini anlayabilmesi için gereken bilgi birikiminin aktarılmasıdır. İlköğretimde fen eğitimini etkili kılabilmek için karşılaşılan sorunları bilmek ve ona göre çözüm üretmek gerekmektedir.Bu araştırma, Öğretmen görüşlerine göre Erzurum ili ilköğretim okullarında görev yapan Fen ve Teknoloji Öğretiminde karşılaşılan sorunların tespiti ve bu sorunların öğretmen performansına etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır.Bu çalışmada, Fen ve Teknoloji öğretmenlerinin Fen bilgisi öğretiminde birçok sorunla karşı karşıya oldukları ortaya çıkmıştır. Öğretmenlerin karşılaştığı sorunların başında öğrenciden kaynaklanan sorunlar gelmektedir. Öğrenciler derslere hazırlıksız gelmektedir. Kıdemli öğretmenlerin deneyimleri sayesinde sorunların üstesinden geldiği, yeni başlayanların ise bu sorunları aşmada zorlandığı anlaşılmıştır. İlköğretim okullarında fen laboratuvarlarının olmayışı en önemli sorun olarak ortaya çıkmıştır.Ayrıca, teknoloji sınıflarının arttırılması ve donanımlı hale getirilmesi gerekmektedir.Anahtar Kelimeler: Fen ve Teknoloji Öğretimi, Öğretmen Performansı, Sorunlar

The main goal of science education is to make the individuals to understand himself or his environment and the nature itself. To be able to provide a more effective science education in the primary school, it is vital to know possible problems and their solutions.In this research, the province of Erzurum, according to the opinions of teachers in primary schools and identifying the problems encountered in teaching science and technology of these problems was carried out to determine the effects of teacher performance.In this study, Science & Technology teachers are facing many problems in the teaching of science has emerged. Teachers' faced problems are caused by students at the beginning. The students come to their class with unprepared. Senior teachers with experience can go through the problems, but it is understood that begginers have a difficulties to overcome these problems. The lack of science laboratories in primary schools has emerged as the most important problem.In addition, It should be made to increase the technology-equipped classrooms with.Key words: Teaching of Science and Technology, Teacher Performance, Problems
The effects of the problems in teaching elementary science and technology on the teacher performance
Keywords: Eğitim ve Öğretim