CHLORELLA VULGARİS BEIJERINCK' İN GELİŞİMİ ÜZERİNE BAZI PESTİSİTLERİN ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI - AĞIRMAN, NUR (Fırat Üniveristesi, 2012)
Bu çalışmada, dichlorvos, diazinon, trifluralin ve paraquatın Chlorella vulgaris'in gelişmesi üzerindeki etkileri incelenmiştir. Karasal ortamda zararlılara karşı kullanılan dichlorvos, diazinon, trifluralin ve paraquatın yalnızca hedef organizma üzerinde etkili olmadıkları alıcı ortamlara ulaşarak hedef olmayan organizmaları da etkiledikleri tespit edilmiştir. Sıvı besi yerindeki kültürlerde, pestisitlerin konsantrasyonlarına ve maruz bırakılma süresine bağlı olarak Chlorella vulgaris' in birey sayısında değişiklikler gözlenmiştir. Chlorella vulgaris' in gelişmesi üzerinde diazinon, dichlorvos, trifluralin ve paraquatın benzer etkiye sahip oldukları görülmüştür.

In this study, the effects of pesticides (diazinon, dichlorvos, trifluralin and paraquat) on growth of Chlorella vulgaris was examined. Effects of dichlorvos, diazinon, trifluralin and paraquat in terrestrial ecosystems do not only remain restricted to target organisms but also rather extend to non-target organisms. It was observed of growth Chlorella vulgaris decreased with the increasing pesticide concentration and time. It was found that the effect of dichlorvos, diazinon, trifluralin and paraquat have similar on the growth of Chlorella vulgaris.
Effects on growth of Chlorella vulgaris beijerinck of some pesticides
Keywords: Biyoloji