Öğretmeni hizmet içinde yetiştirmenin bir aracı olarak denetim - Demirtaş, Zülfü (My University, 2010)
Bu makale alan yazın taraması modelindedir. Makalede hizmet içi eğitim, hizmet içi eğitimin gerekliliği, önemi, amaçları, denetim ve denetimin bir hizmet içi eğitim aracı olarak kullanılmasına yönelik olarak alan yazın taraması yapılmıştır. Elde edilen bilgiler ışığında denetim yolu ile öğretmeni hizmet içerisinde eğitmenin örgütsel açıdan ve öğretmen açısında getirileri tartışılmıştır. Denetim sürecinin hizmet içi eğitim anlayışı ile ele alınmasının, denetim planlamasının bu anlayış doğrultusunda yapılmasının ve denetim sürecinde bu anlayış doğrultusunda öğretmenle iletişim sağlanmasının ve ilişki kurulmasının önemi araştırılmıştır. Sonuç olarak, hizmet içi eğitim anlayışı ile gerçekleştirilen denetim sürecinin hem eğitim örgütü hem de öğretmen açısından daha verimli olması beklenmektedir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları