Üst iyonküredeki ısıl iletkenlik - Güzel, Esat; Aydoğdu, Mehmet (My University, 2002)
Bu çalışmada, üst iyonküredeki ısıl iletkenlik katsayıları ve iletim yoluyla iletilen ısı hesaplanmıştır. Isıl iletkenlik katsayıları, Güneş'in doğusuyla birlikte artarak, saat 17.00 Yerel Zaman (YZ) civarında en büyük değerini almakta ve gece azalarak saat 4.00 YZ dolayında en küçük değerine ulaşmaktadır. Isıl iletkenlik katsayıları yükseklikle artmakta ve hmF2 yüksekliğinde maksimum değerine ulaşmaktadır. Üst iyonkürede iletim yoluyla aşağıya doğru bir ısı transferinin olduğu gösterilmiştir.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Spektroskopi; Fizik; Partiküller ve Alanlar