Arap dilinde cümleyi oluşturan öğelerin olağan dışı dizilimlerine ilişkin tartışmalar - Erdim, Enes (My University, 2012)
Arap dilinde cümle genel olarak isim ve fiil cümlesi şeklinde ikiye ayrılmaktadır. İsim cümlesi mübtedâ ve haberden, fiil cümlesi ise fiil ve fâil temel öğelerinden oluşmaktadır. İsim ve fiil cümlelerindeki bu asıl öğelerle birlikte hâl ve temyiz gibi ikincil öğeler de bulunmaktadır. Hem temel hem de bazı ikincil öğelerin cümle içerisindeki dizilimleri cümleye kazandırdığı anlam itibariyle, nahivciler arasında bir takım tartışmalara neden olmuştur. Biz bu çalışmada ilgili tartışmaları detaylı olarak ele almaya çalıştık.
Keywords: Beşeri Bilimler