ELAZIĞ YÖRESİNDE BULUNAN SANSARLARIN (MARTES SP. MAMMALİA CARNİVORA) TAKSONOMİK YÖNDEN İNCELENMESİ - ATİLLA, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 2002)
YÜKSEK LİSANS TEZİ ELAZIĞ YÖRESİNDE BULUNAN SANSARLARIN (Mammalia : Carnivore) TAKSONOMİK YÖNDEN İNCELENMESİ Mustafa ATİLLA Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2002, Sayfa: 34 Bu çalışma, Elazığ'ın değişik yerlerinden toplanan 19 erkek ve 17 dişi olmak üzere toplam 36 örnek üzerinde yapılmıştır. Toplanan örneklerin morfolojik ve biyometrik özellikleri ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar literatürdeki sonuçlarla karşılaştırılmıştır. Bu karşılaştırmalar sonunda Elazığ'da Mattes martes (Linnaeus, 1758) ve Martes foina (Erxleben, 1777) türlerinin bulunduğu, bu türlerin dış morfolojik ve kafatası özellikleri bakımından birbirinden aynldıkları ortaya konmuştur. Anahtar Kelimeler: Martes foina, Martes martes, kafatası, yayılış, morfoloji. VI
Investigation of martens (Martes sp. mammalia carnivora) in view of taxonomy Elazığ region
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology