AKÇADAG VE ÇEVRESiNDE KUTSAL MEKAN ANLAYIŞI - Oymak, İskender (Fırat University, 2000)
Akçadağ ilçesi; Malatya il merkezinin batısında, il merkezine 3 7 km uzaklıkta, doğusunda Malatya merkez ilçesi, güne) inde Yeşilyurt ve Doğan şehir, batısında Elbistan, kuzeyinde Darende, Hekimhan ve Yazıhan ilçeleri bulunan bir yerleşim merkezidir. İlçenin yüzölçümü 1193 km2 olup nüfus yoğunluğu 43'dür. Denizden yüksekliği 925 m'dir1 •
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları