Saanen ırkı bir oğlakta rastlanılan cyclopia, arhinia ve hermafroditizm olgusu - Karan, Meryem; Üstündağ, Yasemin; Aydın, Muhterem (My University, 2011)
Bu vakada 3. doğumunu yapan Saanen ırkı bir keçiye ait kongenital anomaliler morfolojik olarak incelendi. Abdomenininspeksiyonunda tüylenmenin olmaması dışında belirgin bir anomali gözlenmedi. Cyclopia ve arhinia gözlenen hayvanın kafatası kemiklerinin yerleşimi ve üzerindeki oluşumların büyük ölçüde farklılık gösterdiği gözlendi. İç organların diseksiyonunda cavum pelvis içinde bulunan organlar dışında herhangi bir bozukluğa rastlanmadı.
Keywords: Oğlak; olgu sunumları; klinik görünüm; teşhis; keçi; er dişilik; doğumsal anomaliler; Saanen