1832-1840 Tarihli Eğin Şer'iyye Sicili'nin Belge Özetleri - Canpolat, Sibel; Aksın, Ahmet (My University, 2007)
Osmanlı Tarihi’nin en önemli arsiv kaynaklarından bir tanesi de Ser‘iyye Sicilleri’dir. Ait oldukları dönem ve yer hakkında oldukça önemli bilgiler veren Ser‘iyye Sicilleri’nden faydalanma konusu bugün için belli basına bir problem olmaktadır. Bu durum ise sicillerden faydalanma konusunu belirli bir metoda baglı kılmayı zaruri hale getirmektedir. işte bu açıdan Türkiye’de bulunan bütün sicillerin fihristlerinin yapılması zorunludur. Bu çalısmamızda Türk Tarihi ve Kültürü açısından büyük bir önem tasıyan Ser‘iyye Sicillerinden sadece bir tanesinin fihrist ve tanıtımının yapılması suretiyle bu alanda yapılan çalısmalara bir örnek teskil etmesi amaçlanmıstır.
Keywords: Tarih