NECÂTİ BEY DİVANI'NIN SÖZ VARLIĞI - OKER, NİSA (Fırat Üniveristesi, 2023)
Necâti Bey 15. yüzyıl Türk edebiyatının Ahmet Paşa'dan sonraki en büyük şairidir. Necati Bey'in divanında kullanmış olduğu kelimeler, cümle tipleri ve bu kelimelerin ne sıklıkta kullanıldığı yazarın üslubunu, bakış açısını ve o dönemde kullanılan kelimelerin şekil ve biçim özelliklerini göstermesi açısından çok önemlidir. Bu çalışma Necati Bey divanının tümünü kapsamaktadır. Biz bu çalışmamızda 15. yüzyılın en önemli şairlerinden biri olan Necati Bey'in divanında sözcük türlerini, divanında kullanılan kelimeleri ve bu kelimelerin ne sıklıkta kullanıldığını belirterek Necati Bey'in söz varlığını ortaya koymaya çalıştık.

Necati Bey is the greatest poet of the 15th century Turkish literature after Ahmet Pasha. The words Necati Bey used in his divan, the types of sentences and how often these words were used are very important in terms of showing the author's style, point of view and the shape and form characteristics of the words used at that time. This study covers the whole of Necati Bey's divan. In this study, we tried to reveal Necati Bey's vocabulary by specifying the types of words, the words used in his divan and how often these words were used in the divan of Necati Bey, one of the most important poets of the 15th century.
Vocabulary of the Necati Bey Divan
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı