Rahmetli Dostum Doç. Dr. Abdurrahman DAŞ’ın Aramızdan Ani Ayrılışı Üzerine - Erdoğan, İsmail (Siyer Yayınları [EN], 2022)
Beklenmedik olaylar ve özellikle de ani ölüm haberleri, hepimizi derinden sarsmaktadır. Beklenilmeyen durumlar ve olaylar vuku bulduğunda da başlangıçta inanmak istemeyiz ancak birkaç gün sonra umutlarımız tükenmeye yüz tutunca, içimize kor ateşler de düşmeye başlar. O zaman şairin; “İlk önce kımıldar hafif bir sancı / Ayrılık sonradan kor yavaş yavaş.” (Bekir Sıtkı Erdoğan) dizeleriyle ne demek istediğini daha iyi anlarız. Yine Yahya Kemal Beyatlı’nın “Sessiz Gemi”sinde belirttiği “Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler / Bilmez ki giden sevgililer dönmeyecekler.” ifadesinin ne anlama geldiğini de ancak o zaman kavrarız.