4-BOYUTLU ÖKLİD UZAYINDA BİSHOP ÇATISINA GÖRE TİP-3 SLANT HELİSLER - CİHANGİR, GONCA (Fırat Üniveristesi, 2022)
Bu çalışma beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde giriş kısmı yer almaktadır. İkinci bölümde Öklid uzayına ait temel tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde, 4-boyutlu Öklid uzayında Frenet çatısına ve paralel taşıma çatısına göre slant helisler incelenmiştir. Dördüncü bölümde 4-boyutlu Öklid uzayında paralel taşıma çatısına göre (k,m)-tip slant helisler araştırılmıştır. Beşinci bölümde çalışmanın sonuç kısmı yer almaktadır.

This study comprises five sections. In the first section the introduction is placed. In the second section, fundamental definitions and theorems in Euclidean space are given. In the third section, slant helices with respect Frenet frame and parallel transport frame in the four dimensional Euclidean space are examined. In the four section slant helices of (k,m)-type with recpect to parallel transport frame in the four dimensional Euclidean space are investigated.
On type-3 slant helices due to bishop frame in Euclidean 4-space
Keywords: Matematik