KURUMSALLAŞMA ALGISININ ÜRETİM KARŞITI DAVRANIŞLARA ETKİSİ: ELAZIĞ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ÖRNEĞİ - Çavuş, Mustafa Fedai; Yetiş, Emirhan (My University, 2019)
Bu çalışmanın amacı kurumsallaşma algısının üretim karşıtı davranışlara etkisinin elde edilen verileraracılığıyla analiz edilmesidir. Bu nedenle, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet göstermekte olanişletmelerde çalışanlardan anket yöntemi ile veri toplanmıştır. Araştırmada işletmelerin kurumsallaşmadüzeylerini değerlendirmeleri için Apaydın’ın (2008), Şanal’ın (2011) ve Tavşancı’ nın (2009) çalışmalarındanyararlanılarak oluşturulan “kurumsallık düzeyi belirleme ölçeği” ve Spector vd. tarafından 2006 yılında 33madde olarak geliştirilen ve sonrasında 2010 yılında 10 ifadeli kısa formu oluşturulan “üretkenlik karşıtıdavranışlar ölçeği” kullanılmıştır. Elde edilen veriler istatistiki analize tabi tutulmuştur. Yapılan analizlersonucunda; kurumsallaşma algısının üretim karşıtı davranışlar üzerindeki etkisinin beklenilen düzeydeolmadığı görülmüştür.
Keywords: İşletme; İktisat