Kariyer kültür ilişkisi - Demirel, Erkan Turan (My University, 2019)
Klişeleşmiş bir ifade olmakla birlikte her yerde ve her koşulda geçerliliğini koruyan, “değişmeyen tek şey değişimin kendisi” ifadesi kariyer ve kariyer yönetimi için de geçerlidir. Kariyer anlayışının da değişimden nasibini alması, çalışma yaşamında anlayışı, düşünceyi ve işletmelerin çalışanlarına bakış açısını eskisinden çok daha farklı bir yere getirmiştir. İşten ayrılmanın çok da hoş karşılanmadığı ve işten kovulma durumunun ilk akla geldiği geçmişteki anlayış, yerini kendi hedeflerini gerçekleştirme adına sürekli iş değiştirilebilir’e bırakmıştır. Bundan da öte sanal yaşam ile birlikte evde çalışma sisteminin insan hayatında yer alması ve küreselleşme olgusunun engellenemez bir şekilde artarak devam etmesi kariyer anlayışını öngörümlenemeyecek noktalara taşımıştır. Bu bağlamda adından son zamanlarda daha çok söz ettiren kariyer kavramı farklı boyutlarıyla ele alınmıştır.
Kitap - Kitap İçinde Yayın (Bölüm ya da Makale)
Keywords: Kariyer; Kariyer yönetimi; Kültür; Örgüt kültürü