Sinemada ürün yerleştirme: Anadolu Kartalları örneği - Bak, Gökhan; Eşidir, Osman Vedüd (My University, 2018)
2011 yılında en çok izlenen Türk filmleri listesi içerisinden basit tesadüfi örnekleme yoluyla seçilen Anadolu Kartalları filmi içerisinde ürün yerleştirme incelemesi yapılmıştır. Ürün yerleştirmesi tablosu üzerinden hangi markaların; ne kadar süre ve nasıl gösterildiği, hangi oyuncular tarafından olumlu ya da olumsuz kullanıldığı, logosunun anlaşılabilir olup olmadığı incelenmiştir. Böylelikle 2011 yılında en çok izlenen Türk filmleri içerisinde ürün yerleştirmenin nasıl yapıldığı ortaya konmaya çalışılmıştır.

In 2011, the product placement examination was conducted within the “Anatolian Eagles” movie, which was randomly selected from the most watched Turkish Movies list. The examination carried out by using the Product Placement Chart to find out which brands were used, how long and how they were shown, which actors used them positive or negatively and whether the logos were clearly visible in the movie. In this way, it was studied how the product placement technique are used in the most watched Turkish Movies.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Sinema; Sinemada ürün yerleştirme; Anadolu Kartalları; Cinema; Product placement in cinema; Anatolian Eagles