Yüksek Enerjili Bilyeli Öğütme Ve Tavlama Yöntemi Ile Bor Nitrür Nano Tüplerin Sentezlenmesine Tavlama Süresinin Etkisi - Güler, Seval Hale; Aksoy, Mustafa (My University, 2013)
Bu çalışmada öğütme ve tavlama metodu kullanılarak Bor Nitrür Nano Tüpler (BNNT) sentezlenmiştir. Başlangıç tozu olarak amorf bor tozu kullanılmış ve bir planeter bilyeli değirmende (Fritsch Pulverisette 7) 2 saat boyunca azot atmosferi altında öğütülmüştür. Öğütme işleminden sonra elde edilen tozlar bir tüp fırın içerisinde NH3+N2 atmosferi altında 1300Co de 2,4,6 saat boyunca farklı sürelerde tavlanmıştır. Sonuç olarak bu teknik kullanılarak BNNTler üretilmiştir. Üretilen tüpler X-ışını difraksyon analizi (XRD),yüksek ayırma güçlü geçirimli elektron mikrobu (HR-TEM) kullanılarak incelenmiştir.
Keywords: Mikroskopi; Nanobilim ve Nanoteknoloji