Yerel Kalkınmada Yeni Bir Anlayış: Kentlerin Markalaşması - Yılmaz, Ali Sırrı; Yücel, Nurcan (My University, 2016)
Öz: Küresel hareketliliğin sağlanması ve yönetilmesinde yerel birimler olan kentlere, önemli görevler yüklenmektedir. Günümüzde, küreselleşmenin temel aktörü işleviyle ön plana çıkan kentler, bir toplumsal ve fiziki mekân olarak, değişim ve dönüşümün yerel ölçeğidir. Küreselleşme sürecinin taşıyıcısı olan kentlerin, günümüzde küresel anlamda rekabet edebilmesi için, kent markası oluşturulması ve bu çerçevede kentlerin pazarlaması, bir gereklilik hâline gelmiştir (Akdoğan ve Karkın, 2010:541).Çalışmada; Elazığ ilinin, kent sakinlerinin gözündeki imajını belirleyerek, kentin kimliğinin geliştirmesine ve markalaşma sürecine katkı düzeyi araştırılmıştır. Bu amaçla, Elazığ ilinde ikamet eden, yaşları 18 ve üzeri olan Elazığ halkına; Elazığda yaşayan insanları ve Elazığı nasıl değerlendirdikleri sorulmuştur. Alınan cevaplar doğrultusunda, Elazığ halkının ve ilinin özellikleri ile markalaşma düzeyi ortaya konulmaya çalışılmıştır.
Keywords: Kentsel Çalışmalar