Gowth of Barbus rajanorum mystaceus Heckel,1843 lining in Keban Dam Lake on the euphrates river of Turkey - Duman, Erdal (My University, 2002)
Keban Baraj Gölü'nde yaşayan Barbus rajanorum mystaceus Heckel, 1843'da büyüme özelliklen. Çalışmada toplam 559 Barbus rajanorum mystaceus örneği incelenmiştir. B. r. mystaceus'ua yaşlan pullardan tespit edilmiştir. B. r. mystaceus da gelişme, I-IX yaşlarında sırasıyla, 16.94, 22.40, 28.74, 32.99, 36.78, 41.31,45.26,48.72 ve 60.60 cm olarak belirlenmiştir. Boy - ağırlık ilişkisi eşey ayırmadan, W = 5.2476 $L^{3.07}$ olarak hesaplanmıştır Populasyonun kondüsyon değeri de total boya göre 0.830 olarak bulunmuştur.5. r. mystaceus'da von Bertalanffy parametreleri de; L = 89.20 cm, K = 0.085 ve t = 1.52 olarak tahmin edilmiştir.
Keywords: Türkiye; Keban Baraj Gölü; cinsiyet; gelişme özellikleri; ölüm oranı; balıkçılık; yaş; yaş grupları; tatlısu balıkları; Barbus rajanorum mystaceus; kondüsyon faktörü; Fırat Nehri