Prof. Dr. Mustafa Öztürk (1953-2024) - Yılmazçelik, İbrahim (My University, 2024)
Prof. Dr. Mustafa Öztürk, 1 Şubat 1953 tarihinde Kilis’in Çalkaya (Cukanlı) köyünde doğmuştur. İlkokulu, İslâhiye Cevdet Paşa İlkokulu’nda bitirmiş, 1965 yılında Devlet Parasız Yatılı sınavlarına girmiş ve Gaziantep İmam Hatip Okulu’nu kazanmıştır. İmam Hatip Lisesi’nden 1972 yılında mezun olmuştur. 1972-1973 eğitim-öğretim yılında İslâhiye Lisesi’ne kaydolmuş ve buradan da 1973 yılında mezun olmuştur. 1973 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Yakınçağ Tarihi Kürsüsüne girmeye hak kazanmış ve 1977 tarihinde mezun olmuştur.
Keywords: Mustafa; Vefeyat; Öztürk