Determination of the monomer reactivity ratios of phenacyl methacrylate-glycidyl methacrylate copolymers at high conversions by $^1h-Nm^\\ast$ - Soykan, Cengiz; Ahmedzade, Mısır; Coşkun, Mehmet (My University, 2000)
Fenasil metakrilat (PAMA) ve glisidil metakrilat (GMA) monomerlerinin monomer reaktiflik oranlan serbest radikal kopolimerizasyonunda 70°C'de 2,2'-azobisizobütironitril (AIBN)'in başlatıcı olarak varlığında 1,4-dioksan çözeltisinde yüksek dönüşümler için belirlendi. Kopolimer bileşimleri $^1h-Nm^\\ast$ spektrumları ile belirlendi. % 35'den daha büyük dönüşümler için reaktiflik oranları Fineman -Ross, Kelen - Tüdös, Yezrielev - Brokhina - Roskin ve Inverted Fineman - Ross metodları ile hesaplandı. Bu metodların bir karşılaştırması yapıldı. Monomer reaktiflik oranları değerleri üzerine dönüşümün etkisi de araştırıldı. Kopolimerin camsı geçiş sıcaklıkları (Tg) diferansiyel taramalı kalorimetre (DSC) ile belirlendi. Kopolimerde PAMA'nın bir fonksiyonu olarak camsı geçiş sıcaklığı 104°C'den 84°C'ye değişti.
Keywords: Kimya; Uygulamalı; Kimya; Organik; Kimya; Tıbbi