AJAX TEKNOLOJİSİ KULLANARAK ÇEVRİMİÇİ KATALOG TASARIMI - AYDOĞMUŞ, ZEYNEP ÖZER (Fırat Üniveristesi, 2009)
Gerçekleştirilmiş olan bu uygulama kapsamında Flex programı ve Web 2.0'ın çekirdeğini oluşturan AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) teknolojisi kullanılarak Fırat Üniversitesini tanıtan, kolaylıkla güncellenebilen Zengin İnternet Uygulamalarına (RIA- Rich Internet Applications) örnek bir çevrimiçi katalog tasarımı ve gerçekleştirimi yapılmıştır. Projenin gerçekleştirim aşamalarında kullanılan teknolojilerin ve izlenen yöntemlerin anlatımlarını içeren bir yol haritası oluşturulmuştur.

Embracing in this comparison, Fırat University is introduced by using Flex program and AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) technology which forms Web 2.0. Also, RIA (Rich Internet Applications) is easily renowated which is instance for online catalog design. A road map including realization of the project and tracing methods are illustrated.
Online catalog design using AJAX technology
Keywords: Bilim ve Teknoloji; Teknik Eğitim