Almanca ve Türkçe’deki sesteş kelimeler ve bu kelimelerin her iki dildeki karşılıkları ve fonksiyonları - Aygün, Mehmet (My University, 2007)
Bu çalışmada, Türkçe ve Almanca’daki sesteş (eş sesli) kelimeler ve bunların kullanımları mukayese edilmiş ve her iki dildeki anlamları verilmeye çalışılmıştır. Çalışmanın sonunda, her iki dilde benzer yazılışı olan kelimeler bazen aynı kelime bazen de farklı bir kelime şeklinde kullanılmışlardır. Bu kelimeler, Türkçe yada Almanca’da diğer dildekinden farklı kelime şeklinde olmalarına rağmen bazen aynı manada bazen de farklı anlamda kullanılmaktadırlar. Bu kelimelerin çoğu isim olarak kullanılmakta ve bunların çoğu farklı dillerden alınmıştır.
Keywords: Türkçe; dilbilimsel ilişki; sıfat; gramer; takı (gramer); belirteç; almanca; eş anlamlı sözcük; ilgi eki; ön ek; ödünçleme sözcükler; sesteş sözcükler; isim; lügatçe