Öğretmen Adaylarinin E-İçerik Geliştirme Becerilerinin Değerlendirilmesi - Polat, Ebru; Tekın, Ahmet (My University, 2017)
E-öğrenme ortamlarından kullanılan e-içeriklerin önemi gün geçtikçe artmakta, öğretmenlere ve öğretmen adaylarına ise e-içerik geliştirme sürecinde önemli görevler düşmektedir. Bu çalışmanın amacı öğretmen adaylarının e-içerik geliştirme becerilerinin değerlendirilmesidir. Bu amaca yönelik olarak Polat (2014) tarafından geliştirilen 48 maddeden ve yedi faktörden oluşan \"E-içerik Geliştirme Becerileri\" ölçeği, Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören 602 öğretmen adayına uygulanmıştır. Analiz sonuçlarına göre katılımcılar, E-İçerik Geliştirme Becerileri ölçeğinin Teknik Kriterlerine, Animasyon Kriterlerine, Video Kriterlerine, Grafik ve Fotoğraf Kriterlerine, Ölçme ve Değerlendirme Kriterlerine \"Kısmen Katılıyorum\"; Eğitsel ve Tasarım Kriterlerine ve Ses Kriterlerine ise \"Katılıyorum\" aralığına denk gelen cevaplar vermişlerdir
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları