ELEKTRİK FİLTRELERİ TASARIM PROGRAMI - HAMAMCI, SERDAR ETHEM (Fırat Üniveristesi, 1997)
Bu araştırmada, analog ve dijital filtrelere ait temel yaklaşıklık metodları, bilgisayarla C dili ve Borland C++ 3.1 Derleyicisi kullanılarak programlanmıştır. Programda, verilen filtre geçiş karakteristikleri, göz önünde bulundurularak, istenen bir yaklaşıklık metodu ile transfer fonksiyonu elde edilmekte ve filtrenin genel karakteristikleri gözlenebilmek tedir. Hazırlanan program, tasarımlanan filtrenin devre yapısını da vermektedir. Literatürlerde şimdiye kadar program halinde verilmemiş bazı karmaşık konular (örneğin Bessel-band geçiren filtreler, çift sonlu analog filtreler v.b.) programlanarak, bu konularda kolaylıklar sağlanmıştır.ANAHTAR KELİMELER: Filtre tasarımı, analog filtreler, dijital filtreler, tekrarlı filtreler, tekrarsız filtreler, genlik karakteristiği, faz karakteristiği, gecikme karakteristiği, yaklaşıklık.

In this study, basic approximation methods for analog and digital filters are programmed by using C language and Borland C++ 3.1 compiler in a computer. By using this program, considering any given filter transfer characteristics, a transfer function can be obtained with any desired approximation method and general characteristics of filter can be observed. The prepared program gives also the circuit diagram of the designed filter. in the literatüre, there are some unprogrammed complex subjects (e.g. Bessel-band pass filters, analog filters with double termination's ete.), these subjects are also programmed, and this provides easiness.KEY WORDS: Filter design, analog filters, digital filters, nonrecursive filters, recursive filters, amplitude characteristics, phase characteristics, delay characteristics, approximation.
A Program for the design of electrical filters
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering