Medya tarihi çalışmalarında toplumsal değişimin farklı bir kaynağı: Sosyal medya fenomenleri - Sönmez, İlkay Ceren (My University, 2023)
Politik, ekonomik, kültürel ve özellikle sosyolojik bağlamda uzun dönemli değişinimlere neden olan ve sürekli inovasyon şiarıyla var olan teknoloji, medya alanında ciddi dönüşümlere sebebiyet vermiş ve elbette bu dönüşümlerde medya tarihini etkilemiştir. Teknolojik determinist anlatı medyanın bu dönüştürücü gücünü göstermesi nedeniyle diğer anlatılardan farklı hale gelmiştir. Ayrıca “her yeni teknolojinin var olanı eski hale getirmesi”, sürekli bir değişim hali ve nüfuz alanının genişliği teknolojik determinizmin perspektifinden medyanın incelenmesini elzem hale getirmiştir. Bu çalışmada da teknolojik determinizm bakışına ve dönüşümüne odaklanılacaktır. Bu gerçekleştirilirken de toplumsal değişimin menşei olarak sosyal medya alanındaki fenomenler yoruma dayalı teorik bir bakışla değerlendirilecektir.
Kitap - Kitap İçinde Yayın (Bölüm ya da Makale)
Keywords: medya tarihi çalışmaları; sosyal medya fenomeni; teknolojik determinizm; kimlik